Uw handen zijn goud waard

Manicure bij kapsalon Leny

Mooie verzorgde handen en nagels vormen een visitekaartje. Uw handen zijn meer dan een werktuig. Ze verdienen zorg en aandacht. Bij kapsalon Leny besteden wij aandacht en zorg aan uw nagels, maar die mooie nagels komen niet tot hun recht als de huid van de handen droog, gebarsten of rood is. Met de manicure verzorgen wij de handen, onderarmen en nagels. De nadruk ligt op de conditie, stevigheid, anti-aging manicure treatments en het onderhoud van huid en de natuurlijke nagel. Wij werken alleen met de meest kwalitatief hoogwaardige en uitgebalanceerde producten. Samen met u kan een behandeltraject worden samengesteld. Zowel voor dames, als voor heren, is hand en nagelverzorging een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging.

Handen hebben veel te verduren van wind, zon, water, schoonmaakmiddelen en andere invloeden. Een manicurebehandeling beschermt, verzorgt en hydrateert niet alleen uw handen, het is tevens een aangename, ontspannende en stressreducerende behandeling die uw bloedcirculatie stimuleert.

De voordelen van een manicure:
Nagels in het door uw gewenste model vijlen
Reinigen van de handen en de nagels
Nagelriemverzorging en -verzachting
Verzorging van de natuurlijke nagels inclusief het buffen en polijsten van de nagels tot hoogglans
De niet levende huidcellen van de hand verwijderen met een verzorgende scrub
Voedend masker met warmtepakking die diep in de huidlagen penetreert
Massage van de handen en onderarmen met een beschermende lotion

Paraffinebad

Heeft u last van een beschadigde, droge of ruwe huid? Dan is een paraffinebad de oplossing! De handen worden ondergedompeld in een warme voedende was (paraffine),

Paraffinebad bij kapsalon Leny

waardoor zich een soort waslaagje om de handen vormt. Zodra de paraffine in aanraking komt met lucht hard het uit. Na twee tot vijf keer uw handen te hebben ondergedompeld worden uw handen ingepakt in plastic folie en handschoenen en mag u lekker 20 minuten ontspannen. De handschoenen houden de warmte goed vast. De paraffine werkt hetzelfde als een sauna. De warme paraffine opent de poriën, de voedende werkstoffen worden beter in de huid opgenomen en afvalstoffen worden verwijderd. Ook stimuleert het de bloedcirculatie, waardoor de elasticiteit en structuur van de huid verbetert. Er vindt een dieptereiniging plaats die de handen een verzorgder en daardoor jonger uiterlijk geeft.

 

Na een paraffinebad voelen uw handen weer soepel en zacht aan!

Mensen die last hebben van een zeer droge huid, kloven of winterhanden krijgen weer zachte en soepele handen. Een paraffinebad is ook geschikt voor mensen met reumatische klachten. Vanwege de warmte zullen zij vermindering van klachten bemerken. Na afloop wordt de paraffine verwijderd en wordt tot slot een voedende créme ingesmeerd. Een perfecte aansluiting is een heerlijke handmassage.

Ook voor mannen

Het zijn allang niet meer alléén de vrouwen die zich bewust zijn welke uitstraling goed verzorgde handen hebben. Nette nagels, een soepele huid, mooie nagelriemen. Ook mannen investeren steeds meer in hun uiterlijk en gebruiken steeds vaker verzorgingsproducten. Een speciale mannenmanicure is dan ook in opkomst. Geen gefrutsel en glitters, maar gewoon een degelijke behandeling voor goed uitziende handen.

Waar kijken vrouwen het eerst naar bij de man? Klopt, naar zijn handen. Handen geven een sterk signaal af. Hoewel dit bij de meeste mannen bekend is, zijn hand- en nagelverzorging vaak een cosmetische bijzaak. Wil de man van top tot teen een verzorgde indruk maken, dan zal hij zich ook om zijn handen moet bekommeren.

Mannenhanden hebben namelijk een andere verzorging nodig dan vrouwenhanden. Hun huid is ruwer, de nagels zijn stugger en de nagelriemen dikker. Mannenhanden hebben een andere zuurgraad en hebben daardoor sneller last van een 'schuurpapieren' huid en ontstekingen bij de nagelriemen.

De functie van de nagels is dat de nagels de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers beschermen waardoor er geen eeltvorming plaatsvindt op de vingertoppen. Menselijke nagels groeien ongeveer 0,1 mm per dag, bij mannen iets sneller dan bij vrouwen. Om een nagel volledig opnieuw te laten aangroeien is ongeveer 5 tot 6 maanden nodig; voor teennagels tot wel 12 maanden. Het huidrandje dat op de nagel aansluit heet nagelriem.

Gellak

Gellak bij kapsalon Leny

Gel is zoals de naam al zegt een gel-achtige substantie die moet uitharden onder UV-licht. Hiervoor wordt UV-A straling gebruikt, die vanwege de lage dosering niet schadelijk is. De eerste 24 uur dient u voorzichtig te zijn met uw kunstnagels, omdat het uithardings-proces nog 24 uur doorwerkt.

Het grote voordeel van kunstnagels is dat al uw nagels direct dezelfde lengte krijgen. Het is wel goed te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Ik adviseer op basis van uw werk en hobbies om een bepaalde lengte te kiezen. Bij volgende afspraken kunnen we de lengte eventueel aanpassen. Indien u zelf al mooie lange nagels heeft, zullen we alleen een verstevigende laag acryl, gel of fiberglas aanbrengen.

Tips zijn voorgevormde plastic kunstnagels. Ze worden met speciale nagellijm op de natuurlijke nagels aangebracht, op lengte geknipt en in vorm gevijld. Of met behulp van een zelfklevend sjabloon (nagelvorm) kan er direct op het nagelbed een kunstnagel worden gemodelleerd.

U kunt kiezen voor een naturel look, maar misschien wilt u wel een French manicure in wit of leuke kleur met eventueel glitters. Het faden van de glitters is ook een hele leuke optie! Hiermee lopen twee of meerdere kleuren in elkaar over, zonder dat je een duidelijke lijn ziet.

Kunstnagels of een versteviging van de natuurlijke nagels kunt u blijven dragen zolang u wilt. Omdat uw eigen nagels doorgroeien, dient u regelmatig de uitgroei bij laten bijwerken. Dit is gemiddeld om de 3 weken. Dan bepalen we samen de lengte opnieuw. Uw nagels zien er weer als nieuw uit. Samen met u, maken wij een keuze van techniek die het beste bij u en uw eventuele werk past.

Biershampo voor mannen!

Biershampo voor mannen